Hert Bier
04 augustus 2021 
1 min. leestijd

Hert Bier

Hert Bier de Puttense Brouwerij

Vier vrienden zaten onder het genot van een zelf gebrouwen biertje na te denken over het leven. De vraag die gesteld werd is: wat als er iemand van ons zijn baan zou verliezen?”.
Al snel kwamen ze op het idee om een brouwerij op de Veluwe te starten. Door de handen in één te slaan en wat financiële hulp van de lokale ondernemers hadden ze het pand aan de Keizerswoert in Putten verbouwd tot een echte brouwerij. In september 2017 rolde het eerste biertje van de lijn en was de brouwerij operationeel.

Na het eerste speciaalbier Zwaar Leven (een tripel), volgden al gauw Wild Leven (bockbier), Lang zal ze Leven (amber bier) en Dubbel Leven (dubbel bier). Later verschenen Nieuw Leven (weizen bier), Dorps Leven (blond bier), Mooi Leven (pils) en Samen Leven (radler). In 2020, rond de viering van 75 jaar vrijheid, zag Vrij Leven het Levenslicht, een special. Een oranjebier in een limited edition.

“Hert Bier is trots op zorgboerderij Grensverleggende Talenten, zij timmeren de houten kratjes voor onze relatiegeschenken en zij vullen onze bieren af op fles.”

Thema het “leven”

In elk biertje is het thema Leven van toepassing, en dit is niet zonder reden. Hert Bier is overtuigd dat het thema iets extra’s geeft. Namelijk gespreksstof onder het genot van een biertje. Samen lachen, samen huilen, samen proosten (op het leven). Wij van de Bier Compagnie vinden dit een mooi onderwerp.

De 6 basis bieren van Hert Bier.

Ben jij opzoek naar de bieren van de Puttense brouwerij ook wel bekend als Hert Bier?

Klik hier om de bieren in de shop terug te vinden.

Reactie plaatsen