De Speciaalbieren Van Brouwerij Het Paleisje
25 augustus 2021 
5 min. leestijd

De Speciaalbieren Van Brouwerij Het Paleisje

Speciaalbieren van Het Paleisje

De brouwerij Het Paleisje is in een korte tijd enorm gegroeid met hun speciaalbieren. Geboren en getogen in Amsterdam hebben zij een schot in de roos met hun op het koningshuis geïnspireerde speciaalbieren. Daarom was het hoogtijd voor de Bier Compagnie om deze bieren eens onder de loep te nemen om vervolgens uit te lichten. 

Bovendien zijn wij ook razend benieuwd wat jijzelf vindt van deze speciaalbieren. Alle speciaalbieren van brouwerij Het Paleisje vindt je uiteraard terug op bier-compagnie.shop.

Maar laten we niet al teveel tijd meer verspillen aan de introductie en gelijk beginnen met het assortiment van Het Paleisje.

Het Paleisje - Maximaaltje

Wij beginnen ons verhaal bij Maximaaltje van het Paleisje. Zoals de hare majesteit haarzelf, is dit blond speciaalbiertje wat ons betreft ook van adelijke status. Met een intens zoete en verfrissende smaak is dit blond speciaalbier een absolute favoriet bij de Bier Compagnie. Dit licht gouden speciaalbier is toegankelijk voor iedereen en daarmee eentje die je eigenlijk standaard op voorraad kan hebben. De bittere hopsmaak is slechts in lichte mate aanwezig, waardoor dit bier een echte dorstlesser is.

Dit blond bier is volgens de brouwers zelf hét perfecte biertje voor die avonden met vrienden, op het terras of in de tuin met de enthousiaste mensen om je heen. Maximaaltje is ook heerlijk in combinatie met groentehapjes, oude kaasblokjes of zelfs een stokbroodje met kruidenboter.

Het Paleisje - Willem's Wit

Leve de koning, leve Het Paleisje's Willem's Wit. Wanneer je 'Maximaaltje' in je assortiment hebt zitten, moet er ook een biertje zijn die naar de koning is vernoemd. Willem's Wit is een licht pittige, maar zeer verfrissend witbiertje. Een leuk feitje is dat Willem's Wit het eerste gebrouwen bier is van brouwerij Het Paleisje. Bovendien staat tegenwoordig Justin, brouwer bij Het Paleisje, zelf op het bierflesje. Absoluut niet te missen!

Wanneer je de Willem's Wit drinkt, komt eerst het frisse en kruidige gehalte van het witbier naar voren. Vervolgens zet dit zich voort in de zoetigeheid van het bier met een licht bittere afdronk van citroenschil en verschillende hopsoorten. Willem's Wit is daarmee zeker geschikt voor het combineren van heerlijke kaasblokjes, humuskoekjes. Maar probeer Willem's Wit ook eens met een zakje patat, heerlijk!

Het Paleisje - Tripel A

Hey, wat spotten wij daar op het Tripel A bierflesje? Op de voorkant staan namelijk de silhouetten van drie prachtige vrouwen. Zo verleidelijk als het etiket is dit speciaalbier eveneens, want ook met de Tripel A is brouwerij Het Paleisje er wederom in geslaagd om een geweldig biertje te produceren. Tripel A is een puur en krachtig Tripel speciaalbiertje van Het Paleisje, die op een duurzame manier is gebrouwen. Tripel A is natuurlijk zwaarder dan het Maximaaltje en de Willem's wit. Het alcoholpercentage van een gemiddelde tripel ligt tussen de 7% en 10%. Daarmee zit de Tripel A met 8,5% aardig in het midden.

Het Paleisje - Prins Pale Ale

Ah, wat jammer nou... Wij hebben de Prins Pale Ale van brouwerij het Paleisje nog niet kunnen proeven, maar zodra dit is gedaan, laten wij jou weten wat wij ervan vinden!

Eindscore

Het is geen geheim dat wij fan zijn van Het Paleisje! Wij houden van hun speciaalbieren en stiekem ook een beetje van deze brouwers. Want zij slagen waar velen andere brouwers (af en toe) falen, namelijk het brouwen van meerdere lekkere speciaalbieren. Soms heeft een brouwerij één perfect biertje, terwijl de rest een beetje tegenvalt. Maar in het geval van de koninklijke brouwers is dat zeker niet het geval. Daarmee onderscheiden wij deze Amsterdamse brouwerij met een koninklijke onderscheiding. 

Ben je ook zo benieuwd naar de speciaalbieren van het Paleisje? Wacht niet langer en bestel het Koninklijk Bierpakket op bier-compagnie.shop. Laat ons wel even weten op de productpagina wat je ervan vond.Reactie plaatsen