Amber speciaalbier & Escobar Burgers

Speciaalbier & Bbq recepten

Wat moet je eten bij een Amber speciaalbier?

Een hele goede vraag, waar wij het antwoord op hebben. Deze Escobar Burgers passen namelijk pérfect bij jouw Amber speciaalbier. Voor de video hebben de mannen van Smokey Basterds het speciaalbier 'Speciaal Leven' van de Puttense Brouwerij Hert Bier gebruikt.


Dit Amberbier heeft een karakteristieke smaak en een aroma van geroosterde mout, met een iets fris bittere afdronk. Een Oranjebier, in een exclusief ontworpen Delfts Blauwe look. Genoeg gepraat, laten we beginnen met 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗲𝗰𝗲𝗽𝘁 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗘𝘀𝗰𝗼𝗯𝗮𝗿 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿𝘀! 🍔🍻

Bekijk de video hiernaast

Onze BBQ-helden van Smokey Basterds hebben er weer een feestje van gemaakt.

Wacht niet langer & speel die video af!

Benodigdheden [circa 30 min - voor 4 personen]

🔥 500 gram gehakt 🔥 Pak gerookte spek (2 speklapjes p.p.) 🔥 Hamburger broodjes (voorkeur met biet) 🔥 Truffelmayonaise 🔥 Mosterd (eetlepel) 🔥 Eén ei 🔥 Rucola 🔥 Manchego kaas (4 plakken) 🔥 Romain sla 🔥 Gedroogde broodkruimels / paneel (100 gram) 🔥 Zout & peper
𝗦𝘁𝗮𝗽 𝟭 - Maak de burgers een uur van tevoren, zodat jouw kruiden en marinade goed kan intrekken. Meng het ei, gehakt, mosterd, zout/peper met elkaar in een ruime pan. Wij hebben voor de burgers slagersgehakt gebruikt. Voeg vervolgens de gedroogde broodkruimels / paneer. Kneed deze fijn tot vier hamburgers.


𝗦𝘁𝗮𝗽 𝟮 - Maak ondertussen de grill gereed. Wanneer deze goed op temperatuur is, is het tijd om onze burgers erop te leggen. De burgers laat je 12 minuten erop en draai je om de 3 minuten om.


𝗦𝘁𝗮𝗽 𝟯 - Voor onze Escobar burgers gebruiken wij bietenbroodjes, maar je kan uiteraard ook gewone hamburger broodjes gebruiken. Naast dat zijn rode kleur er mooi uitziet, voegt het ook nog een extra smaakdimensie toe. Snij de broodjes alvast door het midden.

Héy, harde werker!

Heb je ondertussen wel wat te drinken genomen? Zo niet, waar wacht je dan op?...


Haal even een speciaalbiertje uit de koelkast, wij wachten wel.

𝗦𝘁𝗮𝗽 𝟰 - Oké, wij gaan weer verder! Het onderste gedeelte van het broodje smeren we in met truffelmayonaise. Begin in het midden en maken een steeds grotere cirkel met de saus (in de vorm van een spiraal). Leg boven op de saus een blaadje Romain sla. Dit zorgt voor extra ‘cruncyness’.


𝗦𝘁𝗮𝗽 𝟱 Zijn de burgers bijna klaar? Leg dan twee minuten voordat je ze van de barbecue haalt een plak manchego kaas eroverheen. De kaas versmelt langzaam met de vet van de burger, echt te lekker!


𝗦𝘁𝗮𝗽 𝟲 - De burgers inmiddels zijn klaar om van de barbecue gehaald te worden. Leg deze op de onderkant van broodje, boven op de saus en de Romain sla.


𝗦𝘁𝗮𝗽 𝟳 - Maak jouw burger compleet met wat gebakken spek. Dit kan je doen door een grillpan bovenop de gril te zetten en daarin de gerookte spek te bakken. Plaats de gebakken spek boven op de burger.


𝗦𝘁𝗮𝗽 𝟴 - Smeer tot slot de bovenkant van het broodje ook in met de saus in de vorm van een spiraal. Smeer die escobar burger maar goed in!

En voila! 

𝗦𝘁𝗮𝗽 𝟵 - Jouw Escobar burgertjes zijn gegarandeerd hét gesprek van de barbecue. Om deze legendarische burger is perfect te combineren met een koel amber speciaal biertje. De zoet fruitige tonen van het amber bier combineert heerlijk met de dominante smaak van deze burgers. Wij raden dan ook Hert Bier’s Speciaal Leven aan hiervoor!


𝗦𝘁𝗮𝗽 𝟭𝟬 - Pak het ideale bierglas erbij en houdt je glas goed schuin. Schenk vervolgens jouw speciaal bier uit als een pro.

Nog niet deze video bekeken?...

En daar heb je hem dan! Onze machtige Escobar burgers die perfect past bij jouw amber speciaalbier. Wij hopen dat je genoten hebt en mocht je nog steeds honger hebben, raden we je aan om door te klikken naar één van onze andere video’s. Wil jij ook een echte bierkenner worden?...


Begin deze met een Hert Bier proeverij & anders hebben wij genoeg andere lekkere speciaalbieren op bier-compagnie.shop 🍻

De Bier Compagnie in een notendop 🥜

Kortom, speciaalbier inslaan?

arrow_drop_up arrow_drop_down